Повернення шедевру: В Києві показали, як виглядала картина Рєпіна після повернення від злодіїв-вандалів (фотофакти)

Майстри національного реставраційного центру України відновили полотно майже наново – 80% було пошкоджено.

Ілля Репін. Портрет Єлизавети Сапожникової. Фото: facebook.com/diana.popovaУ Києві з сьогоднішнього дня можна помилуватися полотном Іллі Рєпіна. Нагадаємо, портрет Єлизавети Сапожникової був викрадений з будинку-музею Рєпіна в Чугуєві. Злодії виявилися вандалами: унікальна картина отримала дуже серйозні пошкодження, повідомляють Патріоти України з посиланням на segodnya.ua.

"Через акту вандалізму під час викрадення твору цей шедевр був пошкоджений на 80%. Дякую майстрам національного реставраційного центру України за небайдужість, майстерність і душу, вкладену в його відновлення", – розповіла Діана Попова, глава департаменту культури КМДА.

Портретом можна помилуватися в Київському національному музеї російського мистецтва. Після виставки він повернеться в музей в Чугуєві.

Австралійський боксер порівняв Ломаченка... з Ейнштейном

вівторок, 7 травень 2024, 12:51

Василь Ломаченко все ще залишається сильним боксером, попри свій вік. Так вважає майбутній суперник українця Джордж Камбосос, передають Патріоти України. Австралієць порівняв свого майбутнього суперника по чемпіонському поєдинку з відомим у минулому на...

Суд визнав винним: На Львівщині працівник ТЦК водив авто під наркотиками

вівторок, 7 травень 2024, 12:14

На Львівщині суд визнав працівника районного винним у водінні авто в стані наркотичного сп'яніння. Йому призначили 17 тис. грн штрафу з річною забороною керувати транспортними засобами. Про це повідомляє Zaxid.net, передають Патріоти України. Повідомля...