Повернення в минуле стало можливим: Українських військових навчатимуть азбуці Морзе

А далі, мабуть, поштових голубів запускатимуть.

Джерело: Photographers.com.ua

Головне управління НГУ ухвалило рішення провести навчання радіотелеграфістів підрозділів зв'язку азбуці Морзе. Це буде основою для атестаційної комісії для подальшого проходження служби, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Про це на своїй сторінці Facebook написав військовий інструктор-волонтер, колишній військовослужбовець Армії оборони Ізраїлю Цві-Аріелі.

"Безумовно, це дуже вірне і правильне, а головне своєчасне і в дусі стандартів НАТО рішення. У 2015 році ГУ НГУ прийняло стратегічне рішення про відкриття сторінки, яка інформує громадськість про повний хід впровадження стандартів НАТО. У 2016 році нове стратегічне рішення ― підготовка до реформи по зміні форми на схожу з італійськими карабінерами. у 2017 році ― Азбука Морзе! Боюся уявити, що ж буде в 2018!" ― написав він.

При цьому Аріелі жартома запропонував командувачу Нацгвардії розглянути варіант введення поштових голубів в усі військові частини відомства.

"Російські засоби радіоелектронної боротьби проти такої біокібернетики будуть безсилі. Між іншим, у британській армії, однією з основних країн НАТО, голубину пошту ввели вже в 16-му навіть на танках! У 1916 році в британських танках тримали 5 голубів, і навіть було передбачено віконце для їх запуску", ― пожартував Аріелі.

Пост також викликав хвилю гумору серед передплатників інструктора.

"Після проведення всіх армійських реформ військовослужбовці будуть навчені семафорно-прапорцевій абетці... не дай Боже", ― написав Дмитро Гладилін.

Користувач Сірйожа Правовіч напророчив багато порад для керівництва НГУ.

"Ось, відчуваю, зараз тут Нарадите, згадавши все з періоду античних воєн", ― зазначив він.

"2014 рік показав, що шикуватися черепахою Вертухайські Війська навчилися, можна і до поштових голубів еволюціонувати, не стояти ж на місці", ― зазначив Дмитро Курч.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...