"Повернутися в Росію зможу лише на танках. Можу допомогти вішати Путіна", - російський морський офіцер запасу з "Правого сектору" розповів, чому воює за Україну

Доброволець АТО з Владивостока, батько десятьох дітей, переїхав з родиною у Івано-Франківську область

Бутусін з родиною. Фото: "Новое время"

Олег Бутусін - морський офіцер запасу з Владивостока, православний традиціоналіст, хлібороб, батько десятьох дітей і колишній член російського козацтва. Тепер він воює на Донбасі як боєць АТО, а в Росію повертатися не хоче, передають Патріоти України з посиланням на "Новое время".

За його словами, влада на батьківщині дізналася, що козак тепер в Правому секторі, і у родичів провели обшуки, а братові взагалі загрожує суд за переписку з "українським карателем".

“Коли я перетнув кордон (з РФ в Україну), було таке враження, що потрапив додому: тут я зустрів стільки прекрасних людей. Друзі, нажиті в Росії за 40 з гаком років, виявилися "дешевками". Повернутися назад я зможу тільки на танках з каральною експедицією. Можу допомогти вішати Путіна", -заявив Бутусін.

Також він розповів, чому прийняв рішення воювати за сили АТО, хоча багато його знайомих з числа козаків підняли зброю проти України. Він запевнив, що з самого початку Майдану прийняв українську сторону. У правоті власної позиції переконався влітку 2014 року - під час Іловайського котла, організованого за активної участі російських військ.

Перебуваючи на Кубані, він сам побачив, як РФ повітрям і залізницею поставляла в Донбас особовий склад, озброєння та боєприпаси для "ДНР-ЛНР". При цьому офіційний Кремль заявляв, що російських військ на сході України немає.

“В цей момент я зрозумів, що не можу не поїхати в Україну. Потім дітям було б соромно дивитися в очі", - зізнався доброволець. Бутусін зібрав свою численну родину - дружину й дітей - і виїхав в Івано-Франківську область, де купив будинок. Рідня зайнялася сільським господарством, а сам глава сім'ї вступив у Правий сектор і наступні два роки провів у боях на сході України.

Зараз він ненадовго повернувся до Прикарпаття - допомогти змолотити хліб і закінчити ремонт в новому будинку. Потім обов'язково повернеться на передову. "Воювати - найулюбленіша моя справа", - зізнався Бутусін.

Його паспорт згорів у зоні АТО, тому подати документи на отримання українського громадянства Бутусін не може і поки що домагається статусу біженця.

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...