Поворот "драгобратської справи": Бійці "Правого сектору" визнані судом потерпілими

Адвокат бійців також подав до прокуратури заяву стосовно голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля через перевищення тим повноважень та зловживання службовим становищем.

Суд над підозрюваними через бійку на Драгобраті. Ілюстрація:zik.ua

20 січня Ужгородський міськрайонний суд визнав потерпілими затриманих за бійку на Драгобраті бійців "Правого сектору". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Роман Бухтояров, зазначають Патріоти України.

За його словами, суд задовольнив скаргу адвокатів на бездіяльність слідчого управління Нацполіції у Закарпатській області та зобов'язав поліцію внести відомості про побиття бійців до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування.

Винесена ухвала не підлягає оскарженню. Також Бухтояров зазначив, що подав до прокуратури заяву стосовно голови Закарпатського ОДА Геннадія Москаля.

Зокрема, він звинувачує Москаля у розголошенні особистих даних затриманих бійців та подробиць досудового слідства. На думку Бухтоярова, голова Закарпатської ОДА перевищив свої повноваження та зловживає службовим становищем.

Нагадаємо, 10 січня вранці п'ятеро чоловіків у камуфляжі влаштували бійку з застосуванням зброї на закарпатському курорті "Драгобрат". Пізніше керівництво ДУК "Правий сектор" підтвердило, що затримані – їхні бійці. Конфлікт, за заявою "ПС", міг статися на побутовому ґрунті.

Більшість затриманих судді залишили під вартою до 8 березня, але підозрювані оскаржили рішення суду. 22 січня відбудеться засідання Апеляційного суду Закарпатської області, на якому розглядатимуться їхні скарги. Звинувачення в тому, що саме вони були ініціаторами бійки, бійці "ПС" відкидають.

Суд зобов’язав мусорів внести відомості по хлопцях. Сьогодні слідчими суддями Ужгородського міськрайонного суду розгляну...
Опубліковано Бухтояровом Романом 20 січня 2016 р.

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...

Несподівана ситуація: На Житомирщині вчитель порізав ножем своїх колишніх учнів

субота, 27 квітень 2024, 17:59

На Житомирщині вчитель з ножем напав на своїх колишніх учнів, внаслідок чого один з них загинув. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві. Про це інформують поліція Житомирщини та Житомирська обласна прокуратура, передають Патріоти України...