"Працюю з 5:30 до 19:30, але подивися на мої черевики - всі в дірках", - жителі "ДНР" розповіли про життя в "молодій республіці"

За словами водія маршрутки, якщо раніше йому доводилося платити 900 рублів "дядькові на лапу", то тепер тариф підвищився ще на 500 рублів, крім цього, йому необхідно заробити гроші на паливо і принести зарплату додому.

Життя в "ДНР". Фото: ЖЖ.

У листопаді пенсіонери, що живуть на окупованих "ДНР" територіях, не тільки не отримали відібрану в жовтні 10-відсоткову надбавку до пенсії, а й зовсім залишилися без грошей. Замість очікуваних 20% їм дали нуль. Місцеві жителі шоковані безгрошів'ям і зростаючими цінами. Про це в Facebook пише житель Донецька Стас Васін, зазначають Патріоти України.

"Місцеві досі обурюються подорожчанням цін на проїзд: у маршрутку зайшов чоловік на милицях і дав 7 рублів замість 9. Каже, "більше не дам, хочеш, виштовхуй". Водій поїхав, але розповів так, що в кінці інвалід заплатив ", - описав ситуацію Васін.

За словами водія, якщо раніше йому доводилося платити 900 рублів "дядькові на лапу", то тепер тариф підвищився ще на 500 рублів, крім цього, йому необхідно заробити гроші на паливо і принести зарплату додому.

"Коротше, мужик, до вечора мені потрібно віддати 2000 рублів, щоб ти розумів. А тепер порахуй: проїзд 9, за 100 людина - 900 рублів, за 200 - 1800. Мені треба більше двохсот людей перевезти, щоб тільки в нуль вийти. А в машині 13 місць, плюс велика. Х#ярю з пів на шосту ранку до пів на восьму вечора, і подивися на черевики - всі в дірках", - процитував монолог водія Васін.

В результаті інвалід передав ще два рубля.

"Крім усього, що сказав водій, він не додав, що зарплату не платять, а все інше, що він може "нарубати" і буде його зарплата: в будні в кращому випадку - 200 руб., у вихідні - 100 руб., та й чергу на посадку потрібно зайняти з четвертої ранку", - коментують користувачі.

За словами мешканка селища Ханженкове в Макіївці Людмили, її чоловік до 2014 року працював водієм на 121-му маршруті Донецьк - Макіївка. Тоді також доводилося платити "дядькові" і самостійно заправляти машину, крім цього, весь ремонт оплачував він з напарником. Зараз йти в водії він не збирається: якщо раніше дохід був, то сьогодні є можливість опинитися боржником перед власником маршруток.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...