"Правда існує, але іноді вона не всім потрібна": Журналіст про проблеми висвітлення війни в Україні (відео)

Журналістам в Україні дуже складно працювати в зоні АТО і залишатися "над" конфліктом на Донбасі, вважає Роман Бочкала.

Роман Бочкала. Фото:112.ua

Журналісту дуже складно залишатися неупередженим і об'єктивним, коли в його рідній країні йде військовий конфлікт. Таку думку в прямому ефірі Обозревателя висловив журналіст Роман Бочкала, інформують Патріоти України.

"Мені б хотілося, щоб правда жила, і я переконаний, що вона існує. Але іноді правда не всім потрібна. На жаль, чим далі розвиваються події на сході України, тим менше я бачу тих сторін, кому б ця правда була цікава", - зазначив журналіст.

За словами Бочкали, журналістам в Україні дуже складно працювати в зоні АТО і залишатися "над" конфліктом на Донбасі.

"Мені доводилося бувати в Сирії, Сомалі, Іраку, Афганістані, Ліберії, Конго, де також відбувалися, та й зараз відбуваються, військові конфлікти. Але там мені було зовсім не складно залишатися "над" сутичкою. Адже ці конфлікти не торкалися моєї країни.

Для мене не було великої різниці, хто виграє в них ... Але в Україні, на нашій війні, на моїй війні, я не можу бути неупередженим. Не можу прийняти зважену відсторонену позицію. Я, як і всі громадяни країни, маю свою позицію в цьому конфлікті", - сказав журналіст.

Разом з тим Бочкала дав універсальні рекомендації колегам, які допоможуть бути максимально об'єктивними у висвітленні подій в Луганській і Донецькій областях.

"Завжди говори те, що ти бачив особисто, те, що тобі розповіли особисто, і те, що тобі вдалося зняти на місці подій. Це універсальна рекомендація всім колегам, яка дозволить бути завжди максимально неупередженими і об'єктивними. Хоча слово "неупередженість", теж не зовсім доречно, коли ця війна йде в твоїй країні", - підсумував він.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...