Правосуддя: За операцію "Кондор" колишнього диктатора Аргентини Біньоне позбавили волі

Незавидна доля диктаторів: з дитинства гноблять страхіття, в юності обзаводяться комплексами неповноцінності, далі - лікують їх чужою кров'ю, а закінчують життя, захлинаючись у своїй.

Колишній диктатор Аргентини Рейнальдо Біньоне. Фото: news.bigmir.netКолишній аргентинський диктатор Рейнальдо Біньоне отримав 20 років позбавлення волі за участь в операції "Кондор", під час якої відбувалася координація атак на опозиціонерів в Південній Америці в 1970-1980-х роках. Таке рішення виніс суд у Аргентині, передають Патріоти України про повідомлення на сайті Нескучные новости.

Крім Біньоне до тюремних термінів були засуджені ще 14 осіб. Вони отримали терміни від восьми до 25 років. Ще двох осіб суд визнав невинними.

Рішення суду вітали правозахисники. Воно встановлює прецедент, завдяки якому такі порушення в Південній Америці більше не повторяться, заявив Хосе Мігель Віванко з Human Rights Watch. Суд не тільки визначив наявність злочинної змови в Аргентині, а й довів, що вона була узгоджена з іншими диктатурами, зазначила адвокат деяких позивачів, юрист Центру правових та соціальних досліджень Луз-Пальмас Зальдуа.

В операції "Кондор" були задіяні диктатури Аргентини, Чилі, Уругваю, Парагваю, Бразилії та Болівії. Спецслужби цих держав вистежували і вбивали опозиціонерів. Операція координувалася зі спільного інформаційного центру в штаб-квартирі таємної поліції Чилі в Сантьяго.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...