О 03:42 за київським часом: У Південній Америці успішно запустили ракету-носій з українським двигуном (відео)

Mohammed VI-B важить 1110 кг. За його допомогою спостерігатимуть за змінами земної поверхні, виконуватимуть сільськогосподарський моніторинг, прогнозуватимуть надзвичайні ситуації.

На сонячно-синхронну орбіту успішно виведено космічний апарат Mohammed VI-B. Фото: скріншот з відео.

21 листопада на космодромі Куру в північно-східній частині Південної Америки у Французькій Гвіані запустили чотириступінчасту ракету Vega, двигун для якої виготовив український "Південмаш", повідомила прес-служба підприємства у Facebook. Відео опублікували на каналі Ouislane News у YouTube, передають Патріоти України.

"На сонячно-синхронну орбіту успішно виведено космічний апарат Mohammed VI-B, який збудовано на замовлення уряду Марокко компанією Airbus Defense and Space. Це другий супутник серії – перший Mohammed VI-А було успішно виведено в листопаді минулого року, і теж ракетою-носієм Vega", – ідеться в повідомленні "Південмашу".

Mohammed VI-B важить 1110 кг. За його допомогою спостерігатимуть за змінами земної поверхні, виконуватимуть сільськогосподарський моніторинг, прогнозуватимуть надзвичайні ситуації. "Ракета-носій легкого класу Vega розроблялася спільними зусиллями Європейського космічного агентства та Італійського космічного агентства. Блок маршового двигуна четвертого ступеня розроблено КБ "Південне" і виготовлено "Південмашем". Цікаво, що український двигун працює довше, ніж двигуни перших трьох ступенів разом узяті", – продовжили в "Південмаші". Уперше ракету-носій Vega запустили 13 лютого 2012 року. Загалом відбулося 13 стартів – усі успішні.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...