"У Маска "концептуальне" мислення": Український програміст з Житомира, який запускав Falcon, розповів, як бачився з відомим винахідником

Режим роботи інженерів SpaceX дійсно жорсткий, хоча українця це, схоже не бентежить.

Олексій Пахунов. Фото:ain.ua

Українець Олексій Пахунов зіграв важливу роль в космічних досягненнях SpaceX. Він був відповідальним за успішну посадку Falcon 9 в 2015 році, а 6 лютого сидів у першому ряду Mission Control. Про це пише AIN.ua, зазначають Патріоти України.

Пахунов родом з Житомира, освіту здобув в Хмельницькому Технологічному університеті "Поділля" (тепер Хмельницький Національний Університет) за спеціальністю "Комп'ютерні системи та мережі". Він виїхав з України на початку 2000-х, після чого жив у Румунії, Данії, і потім - у США. До того, як отримав пропозицію від рекрутера SpaceX, працював в Microsoft і Google.

З Ілоном Маском Пахунов перетинався лише кілька раз. "Перший - на товариських посиденьках в ресторані, другий - в досить стресовій обстановці, коли потрібно було швидко прийняти складне рішення. Посиденьки в ресторані мені сподобалися більше", - зізнається Олексій.

"Ілон непогано розбирається в інженерній справі, і в нього хороше чуття на працюючі вирішення складних інженерних проблем. Більш того, у нього добре виходить вирішувати інженерні проблеми бізнес-методами. [...] Мені здається, що таке "концептуальне" мислення - це одночасно і причина, чому у Маска виходить, і причина, чому терміни постійно повзуть вправо", - вважає українець.

Mission control - робоче середовище команди Олексія Пахунова

Режим роботи інженерів SpaceX дійсно жорсткий, хоча Пахунова це, схоже не бентежить. "Час на відпочинок і особисте життя залишається, хоча, якщо ви запитаєте мою дружину, вона зі мною не погодиться. У SpaceX легко працювати хоч цілодобово", - говорить він. У компанії намагаються організувати робочий процес таким чином, щоб звести позаурочну роботу до мінімуму, але повністю виключити її не вдається.

У команді Олексія Falcon Software працює близько десяти чоловік. Вони пишуть код для ракет і наземної інфраструктури. У польоті і системах, обслуговуючих політ, використовується С ++ і Linux. У менш критичних системах - широко використовується Python та інші мови.

За словами Пахунова, в SpaceX не шукають якихось спеціальних "аерокосмічних програмістів". Відповідним досвідом роботи (на С ++, ближче до заліза) часто володіють вихідці з ігрової індустрії, системні розробники, розробники вбудованих / серверних додатків.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...