Перша порція супутників виведена на орбіту: SpaceX заклав "цеглину" у створення глобальної інтернет-мережі для нашої планети (відео)

Засновник SpaceX Ілон Маск обіцяє, що система Starlink зможе забезпечити всю Землю інтернетом з середньою швидкістю до гігабіта в секунду.

Сьогодні, 24 травня, важка американська ракета-носій Falcon 9 успішно вивела на орбіту 60 міні-супутників, призначених для початку створення глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink. Про це повідомила компанія-розробник SpaceX, зазначають Патріоти України. Всього в рамках програми планується доправити на арбіти 12 000 таких супутників.

Двоступеневу ракету Falcon 9 запустили в 05:30 (по Києву) з 40-го стартового комплексу на космодромі NASA на мисі Канаверал (Флорида, США). Супутники системи Starlink відокремилися від ракети на висоті приблизно 440 кілометрів за годину й дві хвилини після запуску.

Компанія Ілона Маска вивела на орбіту 18,5 тонн вантажу, що стало найбільшим показником для ракети-носія Falcon 9. Слід зазначити, що через вісім з половиною хвилин багаторазова перша ступінь ракети-носія Falcon 9 здійснила успішну керовану посадку на автоматичній плавучій платформі Of Course I Still Love You біля берегів штату Флорида.

До речі, кожен супутник системи Starlink являє собою тонку панель вагою всього 227 кг, обладнану кількома високопродуктивними антенами, однією сонячною батареєю і двигуном на криптоне. Щоб не посилювати проблему забруднення навколоземного простору космічним сміттям, супутники зробили з матеріалів, які на 95% згорять в атмосфері Землі, коли їх термін служби підійде до кінця і двигуни вимкнуться.


Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...