"Смирись, Илон. И не жужжи": У мережі висміяли заяву головного "космонавта" Путіна

Дмитро Рогозін засумнівався в здатності Space X зробити двигуни краще російських.

Дмитро Рогозін. Фото: ТАСС.

Глава російської держкорпорації "Роскосмос" Дмитро Рогозін розсмішив своєю заявою про здібності Ілона Маска. Заяву Рогозіна в своєму телеграм-каналі прокоментував російський письменник і журналіст Вадим Саралідзе, передають Патріоти України.

"Рогозін засумнівався в здатності Space X зробити двигуни краще російських. Що ти на це скажеш, Ілон Маск? Все почалося зі злого твіта Ілона Маска. У ньому він хвалиться, мовляв, ми винайшли найкращий двигун. Чула, Росія? КРАЩИЙ. Тобто обійшли вашу розробку аж 1994 года! А, як тобі таке, Роскосмос? Роскосмосу таке не сподобалося. Керівник Роскосмосу пан Рогозін тут же заявив: "Маск не є фахівцем технічним в цьому питанні, просто не розуміє, про що йде мова. Це як порівнювати дизельні і бензинові двигуни за можливостями. До сих пір він літав і літає на киснево-гасових двигунах, він збирається вийти на нові показники по двигуну, у нас таке теж є". Не погано. Правда, сам-то він, взагалі-то, теж не совсем..кхм..спеціаліст по двигунах. Журналіст-міжнародник начебто?" - написав він.

Крім того, Саралідзе розповів ще про один нюанс, вказавши на дивну поведінку Рогозіна. "І поки що висловлювання керівника держкорпорації і його фахівців більше нагадують пісеньку веселої групи Манго-Манго - "У нас є такі прилади! Але ми вам про них не розповімо!", - додає журналіст.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск написав в своєму Twitter, що новий двигун Raptor, який розробила його компанія, під час випробувань побив рекорд російського РД-180 за рівнем тиску в камері згоряння. Зокрема, тиск в камері згоряння досягло 268,9 бар (близько 265,4 атмосфер).


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...