Квиток в один бік? Рогозін заявив, що готовий скерувати космічних туристів "за маршрутом Гагаріна"

На думку глави "Роскосмосу", короткий обліт Землі за траєкторією корабля Юрія Гагаріна допоможе туристам підготуватися до відправлення на МКС.
Дмитро Рогозін. Фото: скріншот з відео.

Корпорація "Роскосмос" готує проект, який дасть можливість космічним туристам здійснити політ за маршрутом Юрія Гагаріна. Про це 19 лютого повідомив у своєму Twitter глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін, передають Патріоти України.

"Запускаємо проект обльоту Землі за коротким "гагарінським" маршрутом, що дасть змогу скоротити терміни підготовки до польоту охочих побачити нашу планету з космосу", – написав Рогозін.

Його твіт прикріплено до новини про те, що "Роскосмос" підписав контракт з американською компанією Space Adventure на політ на Міжнародну космічну станцію (МКС) двох непрофесійних космонавтів. Їхніх імен не названо. Очікують, що перший політ відбудеться до 2021 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...