У Маска другий збій за добу: Відправлена ракетою Falcon Heavy на Марс Tesla летить не туди

Імовірно, це сталося через те, що двигуни космічного апарату, який повинен був вивести "Теслу" на близьку до марсіанської орбіту навколо Сонця, працювали дуже довго.

Автомобіль «Тесла», який запустили на Марс за допомогою ракети-носія Falcon Heavy, не вийде на задану орбіту. Як повідомив глава SpaceX Ілон Маск, машина летить в сторону пояса астероїдів.

Імовірно, це сталося через те, що двигуни космічного апарату, який повинен був вивести "Теслу" на близьку до марсіанської орбіту навколо Сонця, працювали дуже довго.

Очікувалося, що всі три прискорювача після запуску ракети повернуться на Землю для подальшого використання. Однак успішну посадку здійснили тільки два розгінних апарати, третій - впав поряд з плавучою платформою в Атлантичному океані через брак палива.

Політ Falcon Heavy був демонстраційним. Головна мета космічної програми Ілона Маска - пілотовані польоти на Марс.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...