"Правий сектор" планує знести пам'ятник в центрі столиці

Політична партія "Правий сектор" анонсувала знесення пам'ятника командира Червоної армії Миколі Щорсу в Києві.

Фото: novynarnia.com

Ініціативу зносу планують провести до дня народження генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу партії.

"30 червня річниця народження Романа Шухевича. Добровольчий рух ОУН пропонує всім доєднатись до відзначення цього дня прямою націозахисною дією. Буде демонтовано пам'ятник більшовику Миколі Щорсу. Цей "червоний камандир" активно боровся з УНР, тому, відповідно до закону про декомунізацію, мусить бути демонтований", - заявили в "Правому секторі".

Також у партії поскаржилися, що нинішня київська влада не поспішає демонтувати пам'ятник Щорсу

"Тому це маємо зробити ми - всі небайдужі кияни! ОУН запрошує всіх 30.06.2016 о 19:00, м. Київ, на перетин вулиць Симона Петлюри і Тараса Шевченка біля пам`ятника Щорсу (м "Універсітет"), аби знести, нарешті, пам'ятник кату!" - додали в "Правому секторі".

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...

Намагалися допомогти його дружині: У Києві чоловік кидався ножами в рятувальників (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:30

У Солом'янському районі Києва 17 квітня сталася надзвичайна подія. Жінка випала з вікна третього поверху багатоповерхівки і опинилася на карнизі першого поверху. Однак її співмешканець не поспішав допомагати і намагався завадити рятувальникам. Про це п...