Президенту України запропонували зробити кримськотатарську мову другою державною

Електронну петицію станом на 22.00 год. 25 вересня підписали 12 осіб.

Петиція про визнання кримськотатарської мови другою державною. Скріншот.

На офіційному сайті Президента України зареєстрували електронну петицію, в якій українці запропонували Петру Порошенку зробити кримськотатарську мову другою державною мовою в Україні. «Зробити кримськотатарську мову другою державною мовою в Україні і обов'язковою мовою для вивчення в середніх, середніх спеціальних і вищих навчальних закладах», - написано в тексті петиції, передають Патріоти України.

Також пропонується зробити кримськотатарську обов'язковою мовою для вивчення в середніх, середніх спеціальних і вищих навчальних закладах.

Нагадаємо, що бойовики в Свердловську заборонили продаж книг українською мовою, а також підручників і навчального приладдя до школи. За наказом комендатури "ЛНР" в Свердловську закриті всі книгарні. Згідно з їхніми заявами, діти "ЛНР" вчитимуться тільки в церковнопарафіяльних школах і Міносвіти "ЛНР". Програма освіти виключає вивчення українських авторів, і замінена на богослужіння.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...