Прямо в голову: На Закарпатті депутат під час полювання застрелив поліцейського

За словами голови області Геннадія Москаля депутат і правоохоронець займалися браконьєрством.

Загиблий Михайло Січка. Фото:mukachevo.net

На Закарпатті депутат райради від Радикальної партії застрелив під час полювання на території Ужанського національного природного парку на Закарпатті співробітника поліції. Про це повідомляє прес-служба глави Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля, інформують Патріоти України.

Так 17 червня колишній працівник Великоберезнянського райвідділу міліції, а нині депутат Великоберезнянської районної ради від Радикальної партії Іван Псяйка з необережності застрелив свого знайомого Михайла Січку - майора поліції, начальника сектора по контролю за оборотом зброї в сфері дозвільної системи Головного управління Національної поліції в регіоні.

Москаль підкреслив, що депутат і правоохоронець займалися браконьєрством.

"Не можу обійти той факт, що фігуранти нещасного випадку, які мають пряме відношення до правоохоронних органів і в першу чергу повинні стежити за дотриманням закону, займалися браконьєрством на території Ужанського національного природного парку", - заявив Москаль.

Чиновник дав доручення прокуратурі області та Головному управлінню Національної поліції ретельно вивчити обставини трагедії і зробити жорсткі висновки.

"Ніяких поблажок нікому не буде, перед законом усі рівні. Цей випадок повинен стати наукою для всіх інших, хто захоче демонстративно порушувати закон", - підсумував Москаль.

Як повідомляє Mukachevo.net, за попередньою версією чоловіки пішли на нічне полювання в забороненому місці поблизу кордону з Польщею. Обидва були тверезі і оснащені приладами для нічного полювання, включаючи прилади нічного бачення і тепловізори.

Однак, за інформацією правоохоронців, загиблий почав рухатися за неузгодженою траєкторією, або ж чоловіки не зрозуміли один одного: за словами стрільця, вбитий мав рухатися вправо, однак попрямував прямо зі стартової точки. У певний момент екс-поліцейський і депутат зробив 2 постріли з карабіна, думаючи, що цілить у здобич, потрапивши товаришеві прямо в голову.

Відзначається, що поліцейських і швидку на місце інциденту викликав сам же винуватець. Порушено справу за фактом вбивства з необережності.

За словами адвоката Миколи Сірого, даний інцидент є "ситуацією приватного порядку", і той факт, що поліцейський загинув від руки депутата, ніяк не вплине на процедуру залучення його до кримінальної відповідальності. Якщо буде доведено факт вбивства з необережності, винному загрожує "недовгий термін позбавлення волі".

"Надто рано, щоб піти, але його вже немає": У родині Френсіса Нганну сталася страшна трагедія

вівторок, 30 квітень 2024, 17:56

Титулований боєць UFC Френсіс Нганну, який зумів у дебютному бою у професіональному боксі відправити в ноудаун самого Тайсона Ф'юрі, повідомив про смерть свого синочка, якому було лише 18 місяців, передають Патріоти України. «Надто рано, щоб піти, але ...

Більше не звинувачують? Суд зняв електронний браслет із митрополита Павла

вівторок, 30 квітень 2024, 17:52

Печерський районний суд не продовжив митрополиту УПЦ МП Павлу зобов’язання носити електронний засіб контролю. Про це у коментарі "РБК-Україна" розповіла прес-секретар Київської обласної прокуратури Олена Ковальова, передають Патріоти України. Сьогодні ...