Продавці елітної нерухомості Києва в розпачі: бізнесмени повиїжджали, чиновники і політики - не купують

Якщо квартира продається більше, ніж півроку - це вина продавця.

У столиці важко продати елітну нерухомість. Фото: gazeta.ru.

У столиці важко продати елітну нерухомість. Квартири за $100 тис. продаються більш ніж півроку, за $300-400 тис. - по кілька років. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Елітна нерухомість зараз продається довго, - каже брокер Євгенія Жидкова. - Ті, хто раніше цікавилися, виїхали з країни. Нинішні бізнесмени гроші в нерухомість не вкладають, бо невигідно. Політики утримуються від покупки, тому що вона не буде збігатися з декларацією про доходи".

За словами брокера, якщо квартира продається довше, ніж півроку - це вина продавця.

"Ставлять нереальну ціну, - каже Жидкова. - Зараз продати трикімнатну квартиру за 80 тисяч доларів важко. Тому що таку ж без ремонту можна купити за 50 тисяч. Не можна однокімнатну квартиру на першому поверсі без балкона оцінювати дорожче, ніж двокімнатну на третьому поверсі з лоджією".

Якщо у власників нерухомості є кредити або плани про еміграцію, брокер просить їх ставити адекватну ціну на будинок або квартиру.

"Тоді продамо житло максимум за місяць, - розповідає ріелтор. - Покупці звертають уваги на тих, хто живе за стіною. Сусіди - перший ворог продавця. Виставили на продаж гостинку з євроремонтом за 25 тисяч доларів. Ціна приваблива, покупці ходять, але не купують. Проблема в сусідах. На поверсі живуть алкоголіки. Деяким сміття лінь винести, то просто під дверима ставлять. Коли покупця не приведу, в під'їзді бардак. Власниця не витримала. Весь поверх прибрала. З чистим під'їздом ми квартиру за тиждень продали за 24 тисячі " .

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...