Продукти-обманщики: Вчені розповіли, яка їжа провокує бажання їсти ще

Вершкове масло, свинячий жир і м'ясо мають здатність зменшувати відчуття насичення і створюють ілюзію того, що ви не наїлися.

Вчені розповіли, яка їжа провокує бажання їсти ще. Фото: kp.ru.

Дієтологи розповіли, що насичені жири - не головна причина ожиріння, як думають багато хто. Точніше, винен не їх вплив на талію і стегна людини, а щось зовсім інше, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У Неаполітанському університеті імені Фрідріха II результати дослідження показали, що насичені жири мають здатність зменшувати відчуття насичення і створюють ілюзію того, що ви не наїлися.

У нашому мозку є така залоза - гіпоталамус. Саме вона говорить нам, коли ми наїлися, а коли - ще голодні. Так ось, насичені жири (найчастіше тваринного походження) мають безпосередній вплив на цю залозу.

Дослідження показали, що найбільшим впливом користуються такі продукти, як вершкове масло і свинячий жир. Повне виключення їх з раціону призводить до схуднення людини на 5-10%. Це відбувається тому, що людина не відчуває бажання продовжувати їсти далі і в великих порціях. Йому досить того, скільки вона з'їла.

Також вчені відзначають, що виключення з раціону вершкового масла і свинячого м'яса не має негативного впливу на організм людини. У світі існує кілька народів і цілі групи людей, які ніколи не вживають свинину і їдять лише рослинне масло замість вершкового - і відчувають себе здоровими і щасливими.

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...

Більшість з них потонула у Тисі: Прикордонники підрахували кількість ухилянтів, які загинули під час спроби втекти з України

понеділок, 29 квітень 2024, 16:53

Днями українські прикордонники дістали з річки Тиса тіла двох чоловіків, які, ймовірно, спробували нелегально дістатися до Румунії, аби уникнути мобілізації, передають Патріоти України. За час з початку широкомасштабної агресії росії проти України зага...