Програміст-переселенець з Луганська спростив життя станціям переливання крові (фото)

Під свою ідею Андрій Шафоростов отримав грант, перемігши на конкурсі бізнес-проектів для переселенців у 2015 році.

Андрій Шафоростов з родиною. Фото: Лівий берег.

Переселенець з Луганська, програміст Андрій Шафоростов придумав, як поліпшити роботу станцій переливання крові за допомогою автоматизації деяких процесів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на LB.ua.

Повідомляється, що під свою ідею Шафоростов отримав грант, перемігши на конкурсі бізнес-проектів для переселенців у 2015 році. "Мій проект - це автоматизація роботи станцій переливання крові. Працівники станцій щодня виконують копітку роботу: реєструють донорів, кроводачи, здійснюють пошук, обробляють дані, отримують необхідні звіти. Ці процеси вимагають багато часу, ретельної обробки, а моя програма значно спрощує всі ці дії", - пояснив програміст.

Зазначається, що традиційно всі документи виписувалися вручну. Був відсутній "реальний" список донорів, пошук здійснювався за картотеками. Це не тільки позначалося на швидкості роботи медичних працівників, а й впливало на якість обслуговування.

Зазначається, що наразі така програма працює в установах Чернівецької, Хмельницької, Івано-Франківської та Луганської областях. Всього - 17 пунктів. Також повідомляється, що Шафоростов разом з дружиною та дітьми, переїхав з Луганська в червні 2014 року. "Народилися і виросли в Луганській області, там залишилися батьки - не захотіли кидати житло. З тих пір живемо в Вінниці", - пояснив програміст.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...