Прощання з Героєм: Командиру 51-ї бригади полковнику Пивоваренко віддали останні почесті через два роки після загибелі (фото)

Його підрозділ визволив 20 населених пунктів Луганщини, вибив ворога з Мар’їнки, а в Іловайську попав в оточення…

Командир 51-ї бригади полковник Павло Пивоваренко. Фото: 5 канал З військовими почестями у Києві провели в останню путь командира 51-ї бригади Павла Пивоваренко, пишуть Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Воїн загинув ще 29 серпня 2014 під час виходу з Іловайського котла. Процес ідентифікації тіла затягнувся майже на два роки - спочатку полковника Пивоваренка вважали зниклим без вісті, а тіло поховали на цвинтарі у Запоріжжі як невпізнаного воїна.

22 липня 2016 року в будівлі командування сухопутних військ Міністерства оборони відбулася церемонія прощання. Пивоваренка призначили командиром 51-ї механізованої бригади в кінці травня 2014 року. Його підрозділ звільняв від окупантів 20 населених пунктів Луганщини, вибив супротивника з Мар'їнки, брав участь у боях поблизу Савур-Могили і під Иловайском. Там, потрапивши в оточення і намагаючись вивести звідти бійців, командир бригади загинув. Посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького 3-го ступеня. У Павла Пивоваренко залишилися дружина і двоє синів.

Фініш? Ломаченко задумався над завершенням кар'єри

вівторок, 7 травень 2024, 1:45

Український боксер Василь Ломаченко (18-0, 9 КО) готовий завершити свою професійну кар'єру. Про це 36-річний спортсмен розповів у коментарі Fox Sports, передають Патріоти України. Наступний бій українець проведе за титул IBF у легкій вазі проти австрал...

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...