Просто "гарматне м'ясо": Терористи силою змушують ув'язнених вступати до їхніх лав, - СБУ (відео)

Зараз на підконтрольній проросійським бойовикам території ОРЛО тисячі людей перебувають у виправних установах в нелюдських умовах. Вони позбавлені медичної та правової допомоги, піддаються фізичним і моральним знущанням.

В'язнів на окупованій території бойовики використовують як "гарматне м'ясо".Ілюстрація:Факти - ICTV

У Луганській області Служба безпеки України заочно повідомила про підозру щодо участі в діяльності терористичної організації дев'яти ватажкам так званого "управління виконання покарань МВС ЛНР". Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

Зараз на підконтрольній проросійським бойовикам території ОРЛО тисячі людей перебувають у виправних установах в нелюдських умовах. Вони позбавлені медичної та правової допомоги, піддаються фізичним і моральним знущанням. Ватажки терористів використовують їх як "гарматне м'ясо".

Зокрема, до СБУ звернувся колишній в'язень, який прибув на контрольовану Україною території Луганської області після відбуття покарання в Алчевській виправній колонії № 13 - закладу для хворих на туберкульоз.

За його свідченнями, засуджених там постійно били і відмовляли їм у лікуванні. Особливо жорстоко ставилися до тих, хто не хотів отримувати так званий "паспорт ЛНР". Зазвичай побиттям і залякуванням ув'язнених займався засуджений по імені Ігор, наближений до адміністрації наглядача за "табором".

Він щомісяця сплачував начальнику колонії 50 тисяч російських рублів за можливість добре харчуватися, користуватися телефоном і Wi-Fi. В період активних бойових дій, зокрема під Дебальцевим, ув'язнених змушували писати заяви про вступ до лав бойовиків. За відмову - переводили в ізолятор і морили голодом.

Тих, хто погоджувався, передавали так званим "ополченцям". Їх документи знищувалися, а люди зникали і більше не поверталися. Засуджені вважають їх загиблими. Відбувши покарання, багато колишніх ув'язнених намагаються виїхати з окупованих територій і почати нове життя у вільній Україні.

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...