Прострочені продукти та крупи із фекаліями: Чим годували дітей у дитсадку на Івано-Франківщині (фото, відео)

Мами влаштували власну інспекцію в дитячому закладі і були вражені своїми знахідками.

Для мишей у дитсадку влаштували просто "райське життя". Фото: соцмережі.

У селі Яблунька Івано-Франківської області батьки виявили, що їх дітей в дитячому садку "Едельвейс" годують простроченими продуктами. Як розповіла ТСН.uа одна з мам Іванна Лешко, діти почали скаржитися на болі в животі і діарею, але батьки не відразу пов'язали ці скарги з харчуванням в дитсадку. Патріоти України пропонують вам дізнатися подробиці цієї шокуючої ситуації.

Згодом одна з працівниць дитсадка розповіла про антисанітарію на кухні закладу. "Потім голові батьківського комітету надійшов анонімний дзвінок від працівниці дитсадка. Сказала, що вони бояться за наших дітей. Розповіли, що в рисі були мишачі фекалії, що просто боялися за те, як діти взагалі ніч переночують", - розповіла Іванна.

Тоді мами влаштували власну інспекцію в дитсадку і були вражені своїми знахідками. "У крупах і в борошні повно мишачих фекалій, крупи прострочені. Чай, який дають дітям, прострочений. Він 2015 року, термін придатності 24 місяці, а з дати виготовлення вже пройшло два роки", - нарікає інша мама, яка побажала надати коментар анонімно.

Також простроченим на кілька місяців виявився кисіль і макаронні вироби. Причому на деяких пакетах з крупами взагалі не вдалося знайти маркування з датою виготовлення. "Ми віддаємо своїх дітей в садок... Думаємо, що вони знаходяться в хороших умовах і харчуються свіжими продуктами... А їх там труять. Ви навіть не уявляєте, в яких умовах зберігаються продукти. Миші, як коні, випадають з гречки", - розповіла Іванна Лешко, яка також виклала на своїй сторінці в Facebook відео інспекції комори дитсадка.

За словами Іванни, за продукти в дитсадку відповідає завгосп, який закуповує їх в одному з місцевих підприємств. "Завгосп виправдовує себе тим, що держава видає певну суму, на яку треба відразу закупити продуктів. Але там немає де зберігати. Умов взагалі немає", - нарікає Іванна.

За знятому нею відео можна зазначити, що продукти зберігають в недобудованій частині будівлі. Медсестра дитсадка, яка відповідає за раціон дітей, взагалі відмовилася щось пояснювати батькам. А завідуючої установи взагалі немає на місці. За словами батьків, вона взяла відпустку, щоб поїхати на заробітки до Польщі.

Батьки звернулися до районного та обласного управління освіти. Богородчанська районна адміністрація створила комісію для вивчення якості харчування дітей у всьому районі. Глава Богородчанської РДА Франко Єжак взяв на себе контроль за роботою комісії.

Згідно з його розпорядженням, комісія повинна відзвітувати про виконану роботу у вересні 2018 року. Однак щодо виправлення ситуації в дитячому садку "Едельвейс" вже було вжито заходів, зокрема, звільнили всіх відповідальних за ситуацію осіб.

"Висновок комісії на основі виїзду і висновків перевірки працівниками Госпродпотребслужби і згідно з протоколом комісії: звільнити працівників усіх трьох, сьогоднішнім числом, завідувачку дитсадка, медсестру і завскладом; усунути виявлені порушення в садку і перевірити стан харчування у всіх освітніх установах району", - повідомила депутат обласної ради Марія Рудик.

Крім розпорядження щодо поліпшення санітарних умов на кухні дитсадка, там також проводять заходи з дератизації - знищення гризунів. У зв'язку з цим, батьки зараз не водять дітей в дитсадок.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Який цукрозамінник "найкращий друг" для мозку: Вчені розкрили результати дослідження

субота, 4 травень 2024, 10:26

Видання Medical express пише, що дослідники з Шанхайського університету науки і технологій, Китайської академії наук (CAS) та інших інститутів Китаю нещодавно провели дослідження, щоб з'ясувати, що відбувається в мозку мишей, коли їх годують різними ти...