Проти перейменування: Мешканці колишнього Комсомольська незадоволені новою назвою міста

Влада міста запевняє, що 98% жителів виступили проти назви "Горішні Плавні".

Мешканці колишнього Комсомольська незадоволені новою назвою міста. Ілюстрація:prozoro.info

Влада Комсомольська Полтавської області збирається оскаржити у Вищому адміністративному суді рішення Верховної Ради про перейменування міста в Горішні Плавні. Про це УНІАН повідомив мер Комсомольська Дмитро Биков, інформують Патріоти України.

Верховна Рада перейменувала Комсомольськ в Горішні Плавні 19 травня. Постанова набуде чинності на наступний день після офіційного опублікування. На сайті парламентської газети "Голос України" зазначено, що останній номер видання вийшов 21 травня, у ньому постанову ще не було опубліковано.

Мер Комсомольська заявив, що влада міста провела громадські слухання, на яких 98% жителів виступили проти перейменування.

"Потім міська рада вирішила подати назву Комсомольськ як абревіатури. Це також не пройшло. Потім ми просили відстрочити це питання до кінця року, оскільки суспільству важко визначитися з новою назвою, адже варіантів близько ста, а історичної назви немає. Пропонують і Борисфен, і Придніпровський, і Боголюбський, і Християнськ", - зазначив Биков.

Биков додав, що закон про декомунізацію передбачав перейменування до 21 лютого 2016 року.

"Вони [Рада] самі не вписалися в цей термін, а змін в закон не внесли. Тому ми були впевнені, що є час до кінця 2016 року", - сказав мер.

На сайті Комсомольської міськради зазначено, що в понеділок в місті пройшов мітинг проти перейменування.

"Городяни вважають, що запропонована Українським інститутом національної пам'яті назва ні географічно, ні історично не пов'язана з Комсомольськом. Назва Горішні Плавні зовсім не відповідає характеру прогресивного, успішного міста", - сказано в повідомленні.

"Визволитель" не стерпів відмови: У Севастополі окупант ударив дівчину ногою в обличчя за відмову танцювати лезгинку (відео)

неділя, 5 травень 2024, 10:43

Російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення окупованих територій України. У Севастополі (Крим) військовий із угруповання "Шторм Z" ЗС РФ напав на дівчат. Постраждала записала інцидент на відео, передають Патріоти України. Інцидент трапи...

Надія на світле майбутнє: Благодатний вогонь прибув до України

неділя, 5 травень 2024, 10:25

Благодатний вогонь прибув до України. Пізно вночі скаути доправили його до пункту пропуску "Старокозаче", що на українсько-молдовському кордоні. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України. Вогонь з Єрусалиму зустріли капелани та прикордо...