Як найменував Володимир Хреститель: Одне з трьох найславетніших міст Київської Русі вирішило повернути первісну назву

Залишилось тільки дочекатись підтвердження цього рішення Верховною Радою.

Депутати Переяслав-Хмельницької міської ради вирішили повернути місту історичну назву "Переяслав", передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні міськради. "За" проголосувала абсолютна більшість депутатів – 22 із 35 (з них семеро не були присутніми на засіданні).
Наразі рішення направлено до Київської облради, яка повинна буде зробити відповідне подання до Верховної Ради і лише після того, як його проголосують нардепи, місту зможуть повернути історичну назву "Переяслав".
Зазначимо, зокрема, депутати обґрунтували свою позицію відсиланням до першої згадки про місто, датовану 907 роком. Тоді місто називалося Переяслав. Перейменували ж місто 1943 року після звільнення від німецьких військ, пояснивши тоді це "вшануванням пам'яті великого сина українського народу… основоположника союзу російського і українського народів Богдана Хмельницького".
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...

Дивно, але в ініціативах Джонсона щодо допомоги Україні немає зради, - Роман Шрайк

субота, 20 квітень 2024, 0:00

"Позавчора був важливий день для надання допомоги США Україні, давайте трохи підсумую", - пише журналіст Роман Шрайк у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Спікер Джонсон виступив з ініціативою ухвалити п'ять законопроєкт...