"Абсолютно дурна ідея": "Опоблок" разом з пенсіонерами у Сєвєродонецьку підняли протест проти перейменування міста (фото, відео)

Мешканці міста, в основному похилого віку, збирають підписи під вимогою не перейменовувати місто на Сіверськодонецьк.

Фото:http://novosti.dn.ua/

У Сєвєродонецьку Луганської області до кінця листопада буде проходити збір підписів під зверненням до Верховної Ради України з вимогою не перейменовувати місто в Сіверськодонецьк. Про це йдеться в сюжеті так званого Сєвєродонецького міністерства інформації, передають Патріоти України з посиланням на Новости Донбасса.

"Я вважаю, що наше місто як Сєвєродонецьк увійшло в новітню українську історію і переробляти його, називати по-іншому я вважаю, що це недоцільно", - заявила місцева жителька.

Більшість тих, хто підписався - пенсіонери, люди похилого віку.

Саме звернення до народних депутатів сформовано Сєвєродонецькою міською радою. При цьому, збір підписів проходить в наметі політичної партії "Опозиційний блок".

"Питання для нашого міста дуже гостре. За кілька днів, за 3 дні про це дізналися. Засуджує міськрада, жителі міста, самі депутати обурені. Це вкрай гостре питання. Абсолютно дурна ідея", - прокоментував в.о. міського голови Сєвєродонецька, секретар міської ради Ігор Бутков ( "Опозиційний блок").

Як повідомлялося раніше, група народних депутатів пропонує Верховній Раді перейменувати місто. Ініціатори постанови посилаються на існуючий топонім "Сіверськодонецьк", який зафіксований у чинному "Українському правописі", в першому виданні "Української енциклопедії", а також в останніх виданнях "Українського орфографічного словника".

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...