У скреп знову напад істерики: Перейменування Кіровограда змусило росіян назвати драматурга Кропивницького "русофобом, котрий пропагував українську мову"

Росія переймається перейменуванням міст чужої для неї держави, тим не менш своє ж місто, назване на честь суто російського письменника Горького, переінакшила на Нижній Новгород.

14 липня Верховна Рада перейменувала місто Кіровоград на Кропивницький. Фото: 5.uaТоп-ЗМІ публікують абсурдні статті, у яких називають Марка Кропивницького не інакше як "русофобом". Таку нелюбов в РФ український драматург заслужив тим, що не хотів переводити свої п'єси на російську мову і його театральна трупа завжди слідувала своєму засновнику, пишуть Патріоти України з посиланням на Диалог.

Істерика російських ЗМІ пов'язана не з чим іншим, як з усвідомленням того, що Україна виривається з їх "тісних обіймів", навіть у топоніміці. Мало того, що знехтувала іменем більшовицького Кірова, та ще й імперців-апологетів "російського світу" відкинули разом з їх пропозицією назвати місто Єлисаветградом.

Дивно, що Росія так переживає за перейменування українських міст. Адже і у них є проблеми з боротьбою з письменниками, іменами яких названі міста. Взяти, наприклад, відомого радянського письменника Максима Пєшкова-Горького. Споконвічно російський письменник, назвали в честь нього місто в радянський час, а в незалежній РФ взяли його й перейменували в Нижній Новгород.

Тим часом у Кропивницького (Кіровограді) частина місцевих жителів прийшли до місцевої влади з протестом проти нової назви. Основними їхніми вимогами були повернення одної з назв, яка схвалена сусідньою Росією: або Кіровоград або ж Єлисаветград.

"Мандрівка" стала фатальною: Із Тиси витягнули тіла двох чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 11:28

Тіла двох чоловіків у річці Тиса виявили учора ввечері під час патрулювання прикордонники відділу "Тячів" Мукачівського загону, передають Патріоти України. Деталі: До місця події викликали рятувальників ДСНС та співробітників поліції. Через високі поро...

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...