Проведення будь-яких "парадів" на окупованих територіях 9 травня неприпустимо - Порошенко

Президент України провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Петро Порошенко. Фото:112 Украина

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якої заявив, що не допускає проведення "парадів" на окупованих територіях 9 травня. Про це повідомляє прес-служба президента, інформують Патріоти України.

"Лідери двох держав обговорили ситуацію на Донбасі, зазначивши пріоритетність виконання безпеки компонента Мінських домовленостей. Президент України наголосив на неприпустимості проведення будь-яких демонстрацій техніки під виглядом "парадів" на окупованих територіях 9 травня", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що Меркель поінформувала Порошенка про результати переговорів у Росії, які відбулися 2 травня. Також Порошенко і Меркель засудили напади на співробітників ОБСЄ і систематичне перешкоджання їх роботі.

Глави держав домовилися про продовження співпраці в Нормандському форматі, зокрема, за участю новообраного президента Франції Еммануеля Макрона.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...