При свічках, бо світло вимкнули: В Успенському соборі Києво-Печерської лаври пройшов молебень за перемогу у війні з Росією (відео)

Щоб перешкодити проведенню акції, адміністрація Києво-Печерської Лаври спершу вимкнула освітлення, але віряни не розгубилися і продовжили молитву при свічках.

В Успенському соборі провели молитовний флешмоб. Фото: скріншот з відео.

Біля 30 віруючих кількох українських православних церков (УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ) влаштували 7 березня молитовний флеш-моб в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, який протягом тривалого часу належав українським православним, однак нещодавно був переданий Московському патріархатові. Повідомлення про свою акцію разом з кадрами молитви молоді люди виклали на YouTube, передають Патріоти України.

"Успенський собор збудовано коштом киян, але пару років тому київська влада передала його Московському патріархату, що є жахливою помилкою", – наголосив один з організаторів акції, ветеран АТО Олексій Сердюк.

За його словами, їхня молитва тривала 45 хвилин і щоб перешкодити проведенню акції, адміністрація Києво-Печерської Лаври спершу вимкнула освітлення, але віряни не розгубилися і продовжили молитву при свічках.

"Була дискусія. Викликали поліцію. Попи прибігали, козачки прибігали, але, слава Богу, молебень пройшов успішно. Це перший молебень за останні роки в Успенському соборі і, взагалі, у Києво-Печерській лаврі, коли моляться патріоти, а не московські агенти. Цей героїчний день може бути початком того, що у всіх московських церквах, точніше у церквах, які окупували московські агенти, тепер проходитимуть служби Київського патріархату, автокефалів й кого завгодно, аби лиш не РПЦ", – додав Сердюк.

Керував молебнем священник Київського патріархату, котрий заявив, що подібні акції будуть систематичними й найближча зустріч відбудеться "найближчим часом".


В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...