При закупівлі крісел для НСК "Олімпійський" розікрали величезну суму грошей

При проведенні фінансових операцій директор компанії, використовуючи документи фіктивних підприємств, умисно ухилився від сплати до державного бюджету майже 5 млн грн податків.

НСК "Олімпійський". Фото: "Фейсбук"

Прокуратура Києва повідомила компанії-підряднику про підозру в нанесенні державі 5 млн грн збитку при закупівлі крісел для НСК "Олімпійський". Про це прес-служба прокуратури Києва повідомила в Facebook, передають Патріоти України.

"Прокуратурою Києва в рамках розслідування резонансних кримінальних проваджень за фактами розкрадання державних коштів під час Євро-2012 повідомлено про підозру колишньому директору підприємства "Спецпостач" міжнародного благодійного фонду "Безпека країни", – сказано в повідомленні.

Встановлено, що очолюване підозрюваним підприємство в 2011-2012 роках, згідно з укладеними договорами, займалося закупівлею та встановленням крісел для спортивної арени. З матеріалів кримінального провадження випливає, що при проведенні фінансових операцій директор компанії, використовуючи документи фіктивних підприємств, умисно ухилився від сплати до державного бюджету майже 5 млн грн податків.

Дії підрядника кваліфіковані за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 4 ст. 358 (підробка документів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Підозрюваному вручено також клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...