Приготував ціанід: У Грузії затримали підозрюваного у замаху на життя патріарха Ілії ІІ

За підозрою в підготовці замаху був затриманий глава служби управління майном патріархії, отець Георгій Мамаладзе.

Патріарх Грузинської православної церкви Ілія ІІ. Фото:http://www.pravmir.ru/

Правоохоронним органам Грузії вдалося запобігти замаху на одного з ієрархів Грузинської православної церкви. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури Грузії, передають Патріоти України.

За підозрою в підготовці замаху, оголосив у понеділок генпрокурор Грузії Іраклій Шотадзе, в п'ятницю, 10 лютого, був затриманий глава служби управління майном патріархії, отець Георгій Мамаладзе.

На початку лютого, повідомив генпрокурор, в правоохоронні органи звернувся знайомий Мамаладзе, який розповів, що священнослужитель попросив його допомогти дістати отруту ціанід. Мамаладзе зізнався своєму знайомому, що отрута потрібна йому для замаху на одного з ієрархів церкви.

10 лютого Мамаладзе був затриманий в аеропорту Тбілісі, звідки він збирався вилетіти в Німеччину, де знаходиться голова Грузинської православної церкви патріарх-католікос Ілія II і його найближче оточення. У багажі Мамаладзе виявили ціанід, а під час обшуку у нього вдома - вогнепальну зброю і боєприпаси. Мамаладзе cвою провину не визнає, додав він.

У слідства, повідомив генпрокурор, є основна версія, на кого готувався замах, проте на даному етапі ця інформація офіційно не розголошується. Грузинські ЗМІ, включаючи "Руставі-2", повідомляють з посиланням на свої джерела, що метою замаху був сам Ілія II.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...