Прихильникам РПЦ не вдалося захопити храм ПЦУ на Рівненщині, але ікони позабирали (фото, відео)

Близько десятка священослужителів російської церкви разом із завезеними людьми намагались спровокувати міжконфесійний конфлікт, постійно проклинаючи та ображаючи місцевих парафіян.

У неділю, 10 березня 2019 року, представники колишньої Української православної церкви Московського патріархату заблокували вхід до храму жителям села Сестрятин Радивилівського району на Рівненщині. Про це інформує прес-служба Рівненської єпархії, передають Патріоти України.

За її даними, близько десятка священослужителів російської церкви разом із завезеними людьми намагались спровокувати міжконфесійний конфлікт, постійно проклинаючи та ображаючи місцевих парафіян. Однак, незважаючи на провокації, громаді усе ж таки вдалось зайти до свого храму та разом із своїм новим настоятелем розпочати недільне богослужіння.

Єпархія зазначає, що у лютому Свято-Миколаївська громада села Сестрятин абсолютною більшістю своїх голосів вийшла із складу московського патріархату та в законний спосіб вирішила приєднатися до Православної церкви України.

«Очевидно, що таке рішення не подобається прихильникам російської церкви, які і намагалися спровокувати міжконфесійне протистояння у селі», - зазначають у Православній церкві. За даними блогу «Знай більше», віряни на могли потрапити до храму з самого ранку. Була спроба громади ПЦУ зайти до церкви, але почалась штовханина. Прихильник Московського патріархату із сусіднього села замахнувся руками на священика Православної церкви.

«Все що від тих набожних чути це одні прокльони», - розповіла місцева жителька Вікторія. Врешті-решт протистояння завершились молитвою у храмі, яка звучала з уст громади ПЦУ. Очолили молитву новопризначений настоятель громади отець Петро Антонюк разом із протоієреєм Олексієм Антонюком. В той же час прихильники Московської церкви також зайшли у церкву і забрали книжки та ікони, які вони вважають своїми.

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...