Приплыли же к "родному берегу": Кримські пенсіонери просять Путіна, щоб зробив так, як було при Україні

​В Україні, на відміну від РФ, "діти війни" мають низку пільг.

У російських нормативно-правових актах нема категорії "діти війни". Ілюстрація:http://glavcom.ua/

Пенсіонери в окупованому Криму, які підпадають під категорію "діти війни", залишились без пільг. Про це пише Главком, інформують Патріоти України.

В жодному нормативно-правовому акті РФ досі немає категорії "діти війни". У зв'язку з цим громадські організації, які опікуються інтересами літніх людей, звертаються до окупаційної влади з проханням зробити так, як було в Україні.

"Хочеться сподіватися на те, що Законодавчі Збори Севастополя і Уряд міста звернуть належну увагу на дітей війни і на їх громадську організацію. І на федеральному рівні буде розглянуто і прийнято Закон про статус дітей війни. А поки нехай хоча б найважливіші сподівання і проблеми ветеранів знайдуть відгук у душах чиновників, керівників і службовців тих закладів, куди доводиться дітям війни звертатися за допомогою", - бідкається голова Севастопольського регіонального відділення організації "Діти війни" академік Олександр Супрунович.

Як відомо, в Україні "діти війни" мають право на безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту; на 25-відсоткову знижку плати за користування комунальними послугами у межах середніх норм споживання.

Крім того, право на переважне залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників; використання чергової відпустки в зручний для них час; одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати терміном до двох тижнів на рік; виплата допомоги з тимчасової непрацездатності в розмірі 100% середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи; першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва.

"Діти війни", які є інвалідами, мають право на стаціонарну медичну допомогу в госпіталях ветеранів війни та у військово-медичних госпіталях.

"Вони не просять собі фантастичних благ, внуки і діти переможців у Великій Вітчизняній війні живуть зараз на пенсію в 8-10 тисяч рублів куди більш скромно, ніж онуки і діти тих, кого вони перемогли. Але хоча б належні за законом пільги потрібно дати російським ветеранам в повному обсязі", - не може змиритись з російською дійсністю Супрунович.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...