Присутні нервово захихотіли: Глава Роскосмосу запропонував інженерам тестувати нові ракети "як при Сталіні" (відео)

Незважаючи на те, що Росія досі є основним перевізником вантажів і людей на Міжнародну космічну станцію, частина контрактів вже пішла до SpaceX Ілона Маска. Також наростає конкуренція з боку інших американських космічних компаній, а також Китаю.

На нараді у Роскосмосі. Фото: скріншот з відео.

На зустрічі з представниками ракетно-космічної корпорації Енергія, яка є головним підрядником Роскосмоса, Рогозін висловив невдоволення ситуацією, що склалася, передають Патріоти України.

Розробка нового пілотованого корабля йде вкрай повільно, і на даний момент очевидно, що перші польоти почнуться не раніше 2023 року. Рогозін вкотре зажадав прискорити роботу над програмою. І коли один із виступаючих на нараді запропонував зробити це за рахунок скорочення випробувань системи екстреної евакуації, Рогозін згадав про Сталіна.

Глава Роскосмосу запропонував інженерам-розробникам самим тестувати ракети, які вони створюють, нагадавши знаменитий випадок, коли Йосип Сталін під час Другої світової проводив випробування нової бронемашини. "Він посадив конструктора всередину і наказав розстріляти її з кулемета, - розповів Рогозін. - Конструктор залишився живий, Сталін сказав, щоб машину запускали у виробництво".

Невідомо, пожартував Рогозін, або ж був налаштований серйозно, але його виступ був зустрінутий присутніми з нервовим сміхом.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...