Прив'язали до дерева і підпалили: На Рівненщині лісові браконьєри вирішили помститися підлітку-активісту, спаливши його живцем

Хлопець став свідком незаконного вирубування лісу.

Місце інциденту. Фото:http://www.segodnya.ua/Стало відомо про жахливий випадок з 16-річним підлітком в Рівненській області, якого прив'язали до дерева і спробували спалити живцем. Про подробиці інциденту повідомляє Сегодня, інформують Патріоти України.

Підлітка на ім'я Олександр прив'язали до дерева поблизу села Малинськ. На голову одягли поліетиленовий пакет, а в 10 метрах від нього підпалили траву і кущі. Він міг згоріти заживо, якби дим не побачив лісник.

"Він був прив'язаний до дерева за ноги і руки. На голові - поліетиленовий пакет. Хлопець моторошно ревів, не розумів, що відбувається. Найстрашніше, що чагарник горів і вогонь наближався до підлітка. Якби встигли пізніше - міг згоріти заживо", - розповів головний лісничий Березнівського району Олександр Галауз, який врятував підлітка.

Як передає видання, слідство встановило, що над 16-річним хлопцем знущалися двоє односельчан - 39 і 34 років. Вони затримані поліцією, але родичі підозрюваних запевняють - у них алібі, а селяни не вірять, що чоловіки мучили дитину.

"Брат з другом в той день їздили за 150 км у справах. Його ні вдома, ні в селі не було. Ніяких конфліктів з родиною хлопця у нього не було", - підкреслила сестра підозрюваного Валентина Крент.

"На підозрюваних ніколи ніхто в селі не скаржився. До адміністративної відповідальності чоловіки не залучалися, - стверджує секретар Малинської сільської ради Ірина Діденко. - Старший живе з матір'ю, допомагає їй, а другий - багатодітний батько. Виховує трьох дітей".

На думку поліції, конфлікт міг трапиться через крадіжки деревини.

"Хлопець багаторазово допомагав лісовій охороні, вказував, де йде незаконний зруб деревини. Саме через це і стався конфлікт", - говорить начальник слідчого відділу Березнівського райвідділу поліції Василь Дячук.

Пережити шок підлітку зараз допомагають психологи. А його кривдникам за тортури, якщо їх факт доведуть, загрожує від 3 до 5 років в'язниці.

У Чехії відбувся мітинг проти заїзду проросійських байкерів (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:59

У суботу, 4 травня, у чеському місті Брно перед головним входом до Центрального кладовища зібралась група людей з прапорами ЄС, НАТО та України, які вийшли на протест проти заїзду проросійських байкерів з нагоди закінчення Другої світової війни у Європ...

У ДТП в Варшаві загинули двоє українців

субота, 4 травень 2024, 19:28

У Варшаві в ДТП загинули «найімовірніше» двоє українців та білорус. Про це повідомило агентство PAP у суботу, 4 травня, з посиланням на речника Окружної прокуратури у Варшаві Шимона Банну, передають Патріоти України. У повідомленні йдеться, що аварія с...