Пурга, яка підриває суверенітет України: Стець підготує список сайтів, які необхідно закрити

​Міністр інформполітики обіцяє знайти механізм, як знешкодити шкідливі для українців сайти.

Юрій Стець. Фото:http://www.aif.ua/

Міністерство інформполітики формує список сайтів, які "підривають суверенітет України" і повинні бути закриті. Про це на прес-конференції повідомив міністр Юрій Стець, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Стець сказав, що чекає від свого заступника Дмитра Золотухіна список відповідних сайтів.

"У найближчі два тижні я хочу, щоб він (Золотухін, - ред.) приніс на експертну раду при Міністерстві інформполітики, куди входять медіаексперти, громадські діячі, перелік сайтів, які повинні бути закриті, наприклад "Російська весна", "Новоросія" або ще якась пурга, яка підриває суверенітет України", - сказав він.

Стець додав, що цей перелік сайтів повинні проаналізувати СБУ і експертна рада при міністерстві. "Ми знайдемо механізм, яким чином вони будуть закриті найближчим часом", - сказав міністр.

За його словами, в законодавстві вказано, що Міністерство інформполітики має реагувати на сайти-порушники, але для цього не прописаний механізм.

На думку Стеця, міністерство має зібрати необхідну інформацію про такі сайти і передати в суд для подальшого прийняття рішення. Тому міністр сподівається, що незабаром в законодавстві буде прописаний чіткий механізм.

Як відомо, поліція заблокувала понад 500 так званих "груп смерті" і понад 200 акаунтів їхніх кураторів в соціальних мережах.

"Погіршення ставлення не помітив": Український футболіст розповів, що його найбільше здивувало після переїзду в Польщу

неділя, 5 травень 2024, 12:59

Український футболіст Лехії Максим Хлань поділився враженнями від проживання в Польщі, передають Патріоти України. Цього сезону Максим запалює у Першій лізі Польщі. У суботу, 4 травня, 21-річний півзахисник відзначився у ворота Тихи, оформивши свій вос...

На Великдень Землю накриє сильна магнітна буря: Стало відомо, скільки триватиме

неділя, 5 травень 2024, 12:28

Геомагнітний шторм, який почався в останній день квітня, ще триває. Від 4 травня на Землі вирує чотирибальна магнітна буря, яка за К-індексом вважається середньою. Вже сьогодні, 5 травня, очікується магнітна буря потужністю у п’ять балів (за К-індексом...