"Путін-наш вбивця!": Сирійська опозиція та українська община в Австралії організували антиросійські акції

Нещодавня акція була проведена під стінами будівлі російського посольства в Канберрі.

Проти російської агресії протестують в Австралії. Фото:Life.ru

В Австралії сирієць Халід Сатуф і українка Оксана Крісс-Маричева об'єдналися проти Росії, організувавши кілька антиросійських акцій. Прихильники РФ вже захвилювалися: вони обурені "дружбою народів" і вимагають від ЗМІ доносити не тільки негативну інформацію про політику Кремля. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

Організація "Сирійське звільнення" і представники української громади об'єднали зусилля, щоб донести свою позицію. Нещодавня акція була проведена під стінами будівлі російського посольства в Канберрі. Сирієць і українка протестують проти агресії РФ в їх країнах та намагаються привернути увагу світової спільноти до злочинів Кремля.

Пропагандистські ЗМІ РФ вже шукають докази зацікавленості Заходу в цій дружбі. Так, вони тиражують слова лідера мусульманської спільноти Сіднея Джамаля Дауда, який нібито вважає, що Сатуф і Крісс-Маричева - маріонетки.

"Спонсорується вона країнами Перської затоки, здебільшого Катаром і Саудівською Аравією", - розповів Джамаль Дауд.

За його словами, в 2014 році в "Сирійському звільненні" стався розкол. Причиною стала інформація про допомогу Вільної армії Сирії, яка виступила проти режиму Башара Асада. Тоді влада Австралії проігнорувала конфлікт.

Дауд запевняє, що австралійські журналісти і зараз не пускають в ефір інформацію про "допомогу" Кремля, а ось новини про антиросійські протести не залишаються поза їхньою увагою.

"Цей союз між "сирійською опозицією" і українськими активістами - частина цілої кампанії проти Росії, щоб очорнити її, виставити дияволом", - з образою говорить Дауд.

До слова, російським ЗМІ підозрілим здається той факт, що Халід Сатуф і українка Оксана Крісс-Маричева були знайомі ще під час навчання в Росії. Вони також звинуватили їх у використанні методів, властивих для Росії: штучне створення масовок на місці акцій протесту і слова про дружбу.

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...

Це може здивувати! Швейцарські вчені назвали оптимальне добове співвідношення сидіння, стояння, сну та активності

вівторок, 7 травень 2024, 0:26

Учені зі швейцарського університету Свінберна з'ясували, що те, як людина проводить свій день, може мати значний вплив на її здоров'я та назвали оптимальне співвідношення сидіння, стояння, сну та активності/ Про це повідомляє Science Alert, передають П...