''Путін не пробачив?'': У РФ відомий активіст потрапив у лікарню із дуже підозрілими симптомами

Петра Верзілова доставили в токсикореанімаційне відділення московської клінічної лікарні.
Петро Верзілов. Фото: Медуза.

Учасник Pussy Riot Петро Верзілов увечері 11 вересня потрапив у лікарню у важкому стані. Як розповіла його дівчина, учасниця групи Вероніка Нiкульшина, він почав втрачати зір, мову і здатність пересуватися, передають Патріоти України.

Петра Верзілова доставили в токсикореанімаційне відділення московської клінічної лікарні. Родичі Верзілова розповіли, що його мати увечері 12 вересня приїхала в лікарню, але її не пустили до сина. Їй також відмовилися повідомляти, в якому він стані - і який у нього попередній діагноз.

За словами Нiкульшиної, Верзілову стало погано незабаром після засідання суду, де розглядалася адміністративна справа проти неї. О шостій годині вечора він ліг спати; коли через дві години Нікульшина прийшла додому, він "прокинувся і сказав, що починає втрачати зір".

"З восьми до десяти йому в геометричній прогресії ставало гірше. Спочатку зір, потім здатність розмовляти, потім здатність прямо ходити", - заявила Нікульшина.

"Коли приїхала швидка, він на всі питання відповідав, що "ні, нічого не їв, не вживав речовини". Йому все швидше ставало гірше, у нього почалися судоми. По дорозі в машину швидкої у нього почалося вже марення. <...> Він упав у такий напівсонний-напівбезпам'ятний стан, перестав реагувати на мене, дізнаватися", - розповіла Вероніка Нікульшина.

За словами Нiкульшиної, аналізи "нічого поганого начебто не показали", але близько першої години ночі Верзілова відвезли в токсикологічне відділення. У нього затуманена свідомість, проте, за попередніми даними, загрози життю немає. "Лікар тільки сказала, що стан важкий, динаміка позитивна, він став реагувати на ім'я", - розповіла вона.

Пізніше з'явилася інформація, що молодому чоловіку поставлений офіційний діагноз "вертебро-базилярна недостатність". Іншими словами в мозок погано надходить кров, у людини починає крутитися голова, її нудить, вона втрачає свідомість, може несподівано втрачати рівновагу або "випадати з реальності" - хворий раптом починає говорити або робити дивні рухи тіла. У мережі натякають на помсту з боку влади РФ, які не пробачили Верзілову зрив фінального матчу ЧС-2018.

Джерело: Медуза

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...