Релігійне протистояння: На Прикарпатті біля храму побилися віряни УГКЦ та УПЦ МП (відео)

Інцидент стався біля Благовіщенського храму міста Коломиї, що належить Московському патріархату.

Благовіщенський храм УПЦ в Коломиї. Фото: соцмережі

В неділю, 22 жовтня, греко-католики заблокували вхід православним вірянам до Благовіщенського храму УПЦ міста Коломиї, що належить їм. Пряму трансляцію з місця події вела Івано-Франківська єпархія УПЦ на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Відео зафіксувало, що міцні чоловіки в балаклаві на чолі з капеланами УГКЦ не дозволили парафіянам Благовіщенської церкви підійти до свого храму і відслужити там молебень", – мовиться в повідомленні УПЦ.

Там зазначили, що під час конфлікту було застосовано насильство, деяких людей було побито ногами. Зокрема, капелан УГКЦ Микола Мединський особисто кулаками бив православних.

Окрім того, він назвав православних "біомасою" і "московськими свинями". Так, греко-католики відтіснили православних від храму.

Окрім того, представники УГКЦ обіцяли "поламати" тих людей, які знімали на відео протиправні дії уніатів на камеру.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...