Рідні героя АТО отримали надію: Майор-спецназівець прийшов до тями після 1,5 року перебування в комі (відео)

​Зараз стан Олександра Петраківського характеризують, як "синдром мінімальної свідомості".

Олександр Петраківський. Фото:gazeta.ua

Олександр Петраківський отямився. Майор-спецназівець, який був поранений майже два роки тому під Щастям, прикриваючи просування основних підрозділів Збройних сил до цього населеного пункту, вже більше доби знаходиться в Київському військовому клінічному госпіталі. Про це йдеться у сюжеті 5 каналу, передають Патріоти України.

Зараз стан Олександра характеризують як "синдром мінімальної свідомості". Півтора року Петраківський знаходився в клініці у Польщі, де йому не ставало краще. Весь цей час він був у комі.

Напередодні спецназівця військовим літаком доставили до Києва, де повинні провести додаткове обстеження. Українські військові лікарі звертаються з проханням про допомогу до країн, в яких є необхідні спеціалізовані центри для нейрореабілітації.

"Дійсно я говорив з японцем, кращим фахівцем, візитку мені дав ... Ми зустрічалися. Він акцентував увагу, що його практично ще так як потрібно не лікували", - розповів батько Олександра Петро Петраківський.

У свою чергу, начальник військово-медичного департаменту Міністерства оборони Андрій Верба зазначив, що відомство зараз надсилає запити на посольства США, Німеччини, Японії, Франції, Італії та Естонії щодо залучення фахівців цих держав для консультації пораненого.

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...