Рішення суду схоже на розправу над Нацполіцією, - Шкіряк про стрілянину по BMW (відео)

Радник Авакова вважає, що суду не було жодних підстав залишати поліцейського під вартою, який нікуди не збирався втікати і активно працював зі слідством..

Зорян Шкіряк. Фото: скрін відео

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк обурений рішенням суду залишити під вартою поліцейського, який стріляв по BMW під час нічної погоні в Києві. Про це він заявив сьогодні на брифінгу, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо TV.

"Вчорашнє рішення Печерського суду, хоча, скоріше Печерного суду, для МВС виглядає як спроба розправи над всією Нацполіцією", - заявив він.

Також Шкіряк заявив, що не було жодних підстав оголошувати такий запобіжний засіб. Олійник нікуди не збирався втікати і активно працював зі слідством.

"Нацполіція надала всі матеріали прокуратурі, а Хатія Деканоїдзе гарантувала участь Сергія Олійника в усіх слідчих заходів. 20 нардепів готові взяти його на поруки. У нас не вкладається в голові, чому напередодні в тому числі дня вшанування героїв Небесної сотні був винесений такий вердикт", - зазначає радник міністра.

Шкіряк наголошує, що буде подана відповідна апеляція і запропонований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, як і вимагали адвокати Сергія Олійника.

"Виникає запитання, чому обдовбаний відморозок, який і став причиною трагедії, гуляє на свободі, а поліцейський під вартою", - емоційно наголошує Шкіряк.

Нагадаємо, вчора Печерський суд столиці вирішив залишити поліцейського Сергія Олійника під вартою на два місяці. Арсен Аваков вже пообіцяв подати апеляцію на таке рішення суду і захищати поліцейського.

Водію автомобіля BMW загрожує кримінальна відповідальність за перевезення наркотиків та завдавання тілесних ушкоджень поліцейському. Як відомо, трагедія сталася 7 лютого, коли під час погоні за BMW поліцейські застосували зброю.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...