Росія формує багатотисячну мотострілкову дивізію біля кордону з Україною

В період 16-19 січня Україна спільно з Канадою та Королівством Данія провели інспекцію району на території Ростовської області РФ.

Російська армія вже біля кордонів України. Ілюстрація: "Військова панорама"

Російська Федерація 10 січня почала формувати поблизу кордонів України мотострілкову дивізію, яка налічує понад 10 тис. військових. Зазначена інформація надана інспекційній групі представниками Міноборони РФ, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

В період 16-19 січня Україна спільно з Канадою та Королівством Данія провели інспекцію зазначеного району на території Ростовської області РФ. «Головна мета інспекції: перевірити, чи дійсно Російська Федерація проявляє відкритість та транспарентність своєї військової діяльності, як це передбачає Віденський документ 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки (ВД-2011)», - йдеться в повідомленні.

«Багатонаціональна інспекційна група підтвердила недотримання Російською Федерацією положень ВД-2011 щодо надання інформації про військові сили всім державам-учасницям ОБСЄ. Поблизу кордонів з Україною формується 150 мотострілкова дивізія, яка налічує більше 10 тисяч військовослужбовців. Зазначена інформація надана інспекційній групі представниками Міноборони Росії. Оприлюднена дата початку формування дивізії 10 січня 2017 року», - повідомляють у Генштабі.

У відомстві наголошують, що це суперечить інформації, яку сама ж РФ надала державам-учасницям офіційною мережею ОБСЄ у листопаді 2016 року. Зокрема РФ повідомила, що не планує у 2017 році збільшення чисельності особового складу регулярних формувань та бойових частин у відповідності до пункту 10.3 ВД-2011.

Крім того, «порушено пункт 10.3.3 ВД-2011, в якому зазначається, що у випадку, коли така інформація не може бути представлена у щорічному обміні воєнною інформацією, ця інформація буде надаватися офіційною мережею ОБСЄ за 42 доби до такого збільшення чисельності особового складу або з початком такого збільшення», - зауважили у Генштабі.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...