"Росія не хоче, щоб ми вижили - врятуйте хоч дітей": Благання жителів Алеппо про допомогу вразило весь світ (відео)

​В інтернеті з'явилися відеозвернення, які записували жителі Алеппо в той час, коли об'єднані війська Сирії і Росії вторглися в місто, щоб вигнати звідти повстанців.

Жителі сирійського міста Алеппо записують відеозвернення - "останні дзвінки". Фото: ЕРА.

Жителі Алеппо розуміють, що місто вже фактично під контролем військ Асада. Мирні громадяни вирішили записати відеозвернення і поширити їх через соціальні мережі, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вони визнають, що навряд чи врятуються, тому вірять, що їх звернення до світу будуть почуті і, можливо, саме завдяки цьому вдасться врятувати багатьох сирійських дітей.

"Привіт усім. Я Альхамду зі східної частини Алеппо. Зараз йде дощ і затишшя, бойовики Асада, можливо, в 300 метрах звідси. Нам нема куди йти, це останні дні", - розповідає молодий чоловік.

Він звертається з надією, що ті, хто його почують, можливо, якимось чином врятують його дочку і інших дітей, щось зроблять для миру в Алеппо. Альхамду - простий вчитель, який опинився в самому епіцентрі жахів бойовиків в Алеппо.

Всі ті, хто записав подібні Альхамду звернення, дуже сподіваються на порятунок своїх дітей, дорослі прощаються зі світом і не вірять в те, що їм вдасться вижити.

"Ми вас просимо, не вірте тому, що говорять впливові особи про Сирію, вони не знають, що тут відбувається насправді. Росія не хоче, щоб ми вижили. Ми благаємо світ звернути увагу на жахливі і страшні злочини проти нас, проти людства, які кояться в Сирії. Це все відбувається на очах усього світу", - говорять сирійці в Алеппо.

Раніше постпред Росії в ООН Чуркін просто жахнув своєю цинічною заявою про те, що Росія не винна в нелюдських злочинах проти мирного народу Сирії, і жителів Алеппо дорікнув в підлості, звинувативши, що фото міста - це інсценування. Ця заява Чуркіна на засіданні ООН просто вивела з себе представника США в ООН Саманту Пауер, яка накинулася на Чуркіна.

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...