Росія очолила антирейтинг "Глобальний індекс миролюбності": Жити в РФ вже небезпечніше, ніж в Північній Кореї

З ким дружить Пу? З Ином. Може, це не політична дружба, а спорідненість душ?

Найнебезпечніші для проживання країни світу позначені червоним кольором. Фото: newsader.comУ доповіді за 2016 рік міжнародної групи експертів з миру Інституту миру разом з Центром миру та вивчення конфліктів Сіднейського університету відзначили, що за останні роки Росія серйозно погіршила свої позиції в рейтингу "Глобальний індекс миролюбності" і виявилася однією з найбільш небезпечних для проживання країн світу, очоливши антирейтинг Global Peace Index, де вона зайняла 151-у з 163-х можливих, - повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Настільки невтішну оцінку РФ заслужила цілою низкою внутрішніх і зовнішніх політичних проблем, в числі яких названі політичні репресії, зовнішня військова агресія, великий арсенал ядерної зброї, інтенсивний експорт озброєння, надмірна кількість представників силових структур і значна загроза терактів.

Примітно, що експерти визначили Російську Федерацію як територію, що представляє для людини більш велику небезпеку, ніж КНДР (150-й рядок) і Нігерія (149-а позиція). Всі перераховані країни увійшли до списку 13-ти найнебезпечніших країн світу і позначені в доповіді червоним кольором.

Нагадаємо, що Росія за останні 8 років провела три регіональні війни - в Грузії, Україні та Сирії. В ході конфліктів РФ забезпечила фактичне відокремлення від Грузії Південної Осетії і Абхазії, анексувала частину української території, окупувала райони на сході цієї країни, надала фінансову, військову і політичну підтримку режимам "ДНР" та "ЛНР", а також Башару Асаду. Одночасно всередині країни посилилися репресії проти опонентів режиму, а останнім часом почастішали випадки нападу на рядових "незгодних" з боку невідомих осіб. Поліція не поспішає порушувати кримінальні справи по даних випадках.

Глобальний індекс миролюбності - показник, розроблений соціологами і економістами з міжнародної групи експертів по світу Інституту миру разом з Центром миру та вивчення конфліктів Сіднейського університету, що характеризує рівень безпеки проживання в країнах і регіонах.

Рівень безпеки проживання оцінюється по 23 індикаторами, в числі яких - кількість внутрішніх і зовнішніх війн, відносини з сусідніми країнами, ступінь недовіри між громадянами, рівень поваги прав людини і відсоток військових витрат від ВВП.

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...