Російська мафія почала експансію в Німеччині, - німецька поліція

Близько 5000 в'язнів німецьких в'язниць - російськомовні або вихідці з РФ, а це значний "потенціал для рекрутингу" мафії у ФРН.

Російсько-євразійська організована злочинність поширюється на Захід. Фото: news.pnРосійська мафія почала активну діяльність по нарощуванню власної присутності в Німеччині, Про це заявив керівник Федерального відомства кримінальної поліції Хольгер Мюнх в інтерв'ю представникам преси, передають Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

"Ми спостерігаємо динамічний розвиток російсько-євразійської організованої злочинності. Зараз вона почала поширюватися на Захід", - пояснює Мюнх. За його словами, російські мафіозі також активні в "непопулярних" для організованої злочинності типах правопорушень, як крадіжки або пограбування магазинів.

Одним з найбільш небезпечних явищ Мюнх назвав "злодіїв в законі" - мафіозних лідерів, які в Німеччині збирають навколо себе не тільки російських, але і абхазців, грузин і туркменів. За даними поліції, раніше у ФРН було близько 20-40 тисяч осіб, пов'язаних з такими утвореннями. Зараз же, каже Мюнх, мова йде лише про приблизну "п'ятизначну цифру", оскільки кримінал знаходиться в тіні. У мафіозі, додав він, міцні мережі зв'язків, побудовані як у колишньому СРСР, так і в німецьких в'язницях. "Вісім-десять відсотків в'язнів німецьких в'язниць - російськомовні або вихідці з РФ, близько 5000 осіб", - зазначив Мюнх, назвавши це значним "потенціалом для рекрутингу" мафії у ФРН.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...