Російські ЗМІ пошири у мережу низку нових фейків про Путіна

Прокремлівські пропагандистські ЗМІ видали в ефір кілька "недонаукових сенсацій".

Фото: expres.ua

Так, лояльний уряду РФ телеканал "РЕН ТВ" повідомив, що одна "впливова британська газета" нібито написала, "що причина успіху Володимира Путіна в Сирії в тому, що його консультують інопланетяни", повідомляють Патріоти України з посиланням на DisinfoReview.

Той же телеканал декількома днями пізніше пояснив, що коли-то Китай і Росія становили давньокитайську Русь, а людство зародилося не в Африці, як стверджують вчені, а на Сибірі.

"У той час як Росія - це колиска людства, західна цивілізація контролюється масонами, ілюмінатами і сатаністами. Свідченням цього можуть служити західні артисти, такі як Jay-Z, Бейонсе і Мадонна, чиї концерти - це, по суті, сеанси масового поклоніння. І, зрозуміло, Джамала перемогла на "Євробачення" не тому, що "елітам" було необхідно підняти питання про окупацію Криму, а тому, що вона "одна з них", - пояснюють політику російських ЗМІ в огляді.

Не оминули увагою і "головне зло" росіян - McDonald's. Як повідомило одне грузинське ЗМІ, в Швейцарії закрили мережу ресторанів швидкого харчування після того, як член Єврокомісії з питань сільського господарства Дачіа Чілош нібито отримав понад 120 звернень з вимогою ввести правову заборону на фаст-фуд.

"Тільки три факти: Швейцарія не є членом ЄС; пан Чілош більш не є членом Єврокомісії, а" Макдоналдс "продовжує працювати в Швейцарії", - констатується в огляді російських ЗМІ.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...