​Розбився через джакузі: Адвокат Магнітського випав з вікна п'ятого поверху за дуже дивних обставин​

Чоловік перебуває в Боткінській лікарні у Москві у вкрай важкому стані.

Адвокат Микола Горохов. Фото:http://www.golos-ameriki.ru/

Адвокат Микола Горохов, який представляє інтереси глави фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера і матері покійного аудитора фонду Сергія Магнітського, 21 березня випав з вікна п'ятого поверху. Про це повідомляє Новая газета з посиланням на юристів Hermitage Capital, передають Патріоти України.

Він перебуває в Боткінській лікарні в Москві у вкрай важкому стані. "Лайф" писав, що Горохов випав з вікна житлового будинку в Троїцьку (Нова Москва), намагаючись підняти на четвертий поверх ванну за допомогою тросу.

У Hermitage Capital заявили, що адвокат впав через обрив лебідки, за допомогою якої він разом з робітниками намагався підняти ванну на висоту п'ятого поверху.

"У нас дуже багато питань щодо того, що сталося, на які ми не можемо отримати відповіді. Лебідка розрахована на дуже велику вагу - кілька тонн, набагато більше, ніж сама ванна. Чому ця лебідка обірвалася - незрозуміло. І як впав Микола - теж питання", - заявили у фонді.

22 березня в Мосміськсуді має відбутися розгляд заявки МВС про повторний заочний арешт Вільяма Браудера. Чи повинен був брати участь в засіданні Горохов, не уточнюється, пише Медуза.

В Hermitage додають, що останнім часом Микола Горохов як представник інтересів Наталії Магнітської був зайнятий у багатьох процесах, де намагався притягнути до відповідальності як винних у загибелі її сина, так і тих посадових осіб, які здійснювали посмертне переслідування Магнітського і гальмували справу про його загибель.

Аудитор Сергій Магнітський помер у слідчому ізоляторі у листопаді 2009 року.

Правозахисники стверджують, що причиною смерті Магнітського було навмисне ненадання йому належної медичної допомоги.

Браудер стверджує, що Магнітський розкрив схему розкрадання бюджету на суму $5,4 млрд чиновниками МВС, і його арешт ініціювали учасники злочинної групи.

Розгляд справи Магнітського став першим у Росії судом над померлою людиною. У липні 2013 року Московський суд визнав винними у шахрайстві померлого аудитора фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського і голову фонду Вільяма Браудера.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...