Розгорнула прапор та вишитий рушник: Перша українка підкорила Еверест (фото, відео)

Ірина Галай з Мукачевого три роки йшла до своєї мрії, ціна якої 65 тисяч доларів.

Ірина Галай на найвищій вершині світу. Фото: Facebook

28-річна Ірина Галай підкорила найвищу гору планети Еверест 20 травня о 4:00 за тибетським часом. Альпіністка родом із Мукачевого стала першою українкою, яка це зробила. Про це у Facebook написала спільнота альпіністів "Кулуар — походы в горы мира", інформують Патріоти України.

"Друзі, запам'ятайте цей день. Перша в історії українка зійшла на вершину Евересту! Сьогодні о 4 ранку за тибетським часом Ірина Галай стояла на найвищій вершині світу. - пишуть альпіністи зі спільноти.

Ірина Галай з Мукачевого три роки йшла до своєї мрії, ціна якої 65 тисяч доларів, розповіли в сюжеті ТСН."Перша українка на Евересті. Ніколи нікого там не було. У нас багато було сильних жінок альпіністок, але ніхто не спробував. А я вже три роки займаюся цим ділом. Воно мені легко дається. Думаю чому не спробувати? Треба", - каже дівчина.

"Вона навіть зуміла зварити бограч у найвищому таборі. Всього було 410 жінок з усього світу, яким вдалося піднятися на Джомолунгму", - розповідає друг Ірини. Підготовка до сходження, продовжує друг, тривала в Ірини місяць.

Її провідником став досвідчений український альпініст Віктор Бобок, який підкорив головні вершини всіх континентів. Наразі з ними зв'язку немає. Ірина і її гід іще спускаються з гори. Нещодавно пройшли небезпечну, так звану "зону смерті", яка починається на висоті 8 тисяч 500 метрів.

Нагадаємо, найвища гора Землі Еверест (Джомолунгма) має висоту 8848 м.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...