Розплата за "2 травня": В Одеському ізоляторі помер один з лідерів місцевих проросійських сил Ігор Астахов

Йому загрожувало довічне ув'язнення за жорстоке вбивство волонтерки.

Ілюстрація: ЖЖВ Одеському слідчому ізоляторі ввечері 23 квітня помер один з лідерів місцевих проросійських сил Ігор Астахов. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив відомий в Одесі громадський працівник Руслан Форостяк, передають Патріоти України.

"Вчора (в суботу - ред.) в Одеському СІЗО помер від серцевої недостатності відомий в [сепаратистських] колах Астахов І. І. Він чекав можливого обміну на наших полонених, з добровільною заявою про що звернувся до органів СБУ близько місяця тому", - написав Форостяк.

Як стало відомо від поінформованого джерела в правоохоронних органах, Ігорю Астахову було 48 років. Він перебував під вартою за вердиктом суду, йому пред'явлено низку звинувачень.

Зокрема, Астахову інкримінують активну участь в масових заворушеннях 2 травня 2014 року в центрі Одеси - по ч. 2 ст. 294 КК (активну участь в масових заворушеннях з тяжкими наслідками) - вбивство жінки-волонтера і двох чоловіків, які її супроводжували, а також шахрайство. По одному з висунутих Астахову звинувачень - за ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство) - передбачено покарання аж до довічного ув'язнення.

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...

Тільки жінки та діти: Українських чоловіків більше не чекають у притулку для біженців у Нідерландах

середа, 8 травень 2024, 22:44

Українським чоловікам більше не раді у головному пункті прийому біженців у Нідерландах. Йдеться про Jaarbeurs Hall 5 в Амстердамі. Ще з лютого цей притулок частково відмовляв у притулку певним категоріям українців. А зараз відмовляє у наданні тимчасово...