Розробник легендарних літаків "Руслан" та "Мрія": Стало відомо про смерть відомого авіаконструктора (фото)

Чоловік помер після важкої хвороби у віці 83 років.

Віктор Толмачов. Фото:24 канал

У четвер, 7 червня, помер відомий авіаконструктор Віктор Толмачов, який став одним із творців легендарних літаків Ан-124 "Руслан" і Ан-225 "Мрія". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава російського "Авіаційного комплексу ім. Ільюшина" Олексій Рогозін, передають Патріоти України.

"Сьогодні після важкої хвороби помер один з творців Ан-124 "Руслан" і Ан-225 "Мрія" головний конструктор Віктор Ілліч Толмачов. Царство Небесне", - написав він. Толмачову було 83 роки.

Користувачі мережі відреагували на сумну новину:

У 1959 році Толмачов з відзнакою закінчив Харківський авіаційний інститут, а в 1964 році вступив на роботу в КБ "Антонов" в якості інженера-конструктора, де брав участь у розробці більшості літаків серії "Ан". У 1986-1992 роках він був головним конструктором по літаках Ан-124 "Руслан" і Ан-225 "Мрія".

З 1991 року Толмачов був технічним директором авіакомпанії "Волга-Дніпро". У 1992 конструктор став лауреатом Державної премії України за створення Ан-124.

Як відомо, "Руслан" є найбільш вантажопідйомним у світі серійним вантажним літаком, а "Мрія" - найбільшим і найпотужнішим транспортним літаком у світі.

Без зарплат та відпусток: Стало відомо, на яких умовах в Україні мобілізовуватимуть ув'язнених

четвер, 18 квітень 2024, 7:44

У березні в парламент внесли проєкт закону щодо мобілізації засуджених, а тиждень тому Рада ухвалила його у першому читанні. Про подробиці документу в ефірі "Радіо Свобода" розповіла народна депутатка Олена Шуляк, передають Патріоти України. За її сло...

"Мама" Вєрки Сердючки стала бабусею: Андрій Данилко приймає вітання

четвер, 18 квітень 2024, 7:32

Українська акторка, відома як "мама" артистки Вєрки Сердючки, вперше стала бабусею. Напередодні її донька Яна народила первістка. Радісну звістку повідомив виконавець Андрій Данилко, котрий приймає вітання і за "маму" і за себе, і за "сестричку". Артис...