Розсудив по-свойськи: Скандальний київський суддя записав на родичку маєток, побудований в охоронній зоні Дніпра (фото, відео)

Суддя у своїй декларації вказав лише пенсію та заробітну плату, що загалом становить трохи більше 300 тисяч гривень на рік.
Маєток судді. Скрін відео

У судді Київського апеляційного адмінсуду Ярослава Василенка знайшовся "садовий будинок" у столиці площею 700 квадратних метрів, який він забув вказати в декларації. Про це йдеться у розслідуванні Марини Ансіфорової для програми "Наші гроші. Досудилися", повідомляють Патріоти України.

Журналісти з’ясували, що гігантський маєток, зведений з порушеннями в охоронній зоні Дніпра – усього за 30 метрів від річки, записаний на двоюрідну сестру судді. А сам Василенко користується ним за довіреністю. Суддя у своїй декларації вказав лише пенсію та заробітну плату, що загалом становить трохи більше 300 тисяч гривень на рік.

"Проте люксові авто Хюндай Санта Фе та БМВ Х-1, вражаюча колекція мисливських рушниць, дорогі годинники та 1,5 мільйони гривень готівкою у суддівській декларації натякають, що служитель закону живе не на зарплату", - відзначає журналіст. Навесні Вища кваліфікаційна комісія суддів перевіряла суддю Василенка і вирішила, що той має право здійснювати правосуддя.

За легендою сестра судді, яка працювала на заводі „Арсенал", сама придбала землю просто на березі Дніпра і сам звела палац – для себе і родичів. Каже, отримала спадок від батька. Легенду повторю і мати Василенка.

Однак сусіди кажуть, що спадком була стара хата у селі на Житомирщині, за яку після продажу отримали трохи більше 30 тисяч доларів.

Номінальна власниця маєтку. Каже, збудувала все на зарплату на заводі і спадок у 30 тисяч доларів


Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...